Duminica, 6 februarie 2011, se va desfasura, incepand cu ora 10:00, la sediul Universitatii „Titu Maiorescu” din Bucuresti, testul de verificare a rationamentului logic din cadrul celei de-a doua etape a concursului de admitere la Institutul National al Magistraturii, organizat de catre Consiliul Superior al Magistraturii, prin Institutul National al Magistraturii.

Testul de verificare a rationamentului logic consta in verificarea capacitatii de analiza si sinteza, prin rezolvarea unui test grila care cuprinde 100 de intrebari la care se puncteaza raspunsurile si 20 de intrebari supuse pretestarii in conditii de concurs, ale caror raspunsuri nu se puncteaza; cele 20 de intrebari sunt prestabilite si nu sunt evidentiate ca fiind supuse pretestarii.

Pentru a fi declarati admisi la aceasta proba candidatii trebuie sa raspunda corect la minim 30 de intrebari dintre cele 100 de intrebari ale caror raspuns se puncteaza.

La test participa cei 361 candidati declarati admisi la proba scrisa eliminatorie tip grila desfasurata la data de 23 ianuarie 2011.

In perioada 7 – 16 februarie 2011 aceiasi 361 de candidati vor participa si la un interviu, constand in chestionarea orala a acestora in scopul identificarii aptitudinilor, motivatiilor si elementelor de etica specifice profesiei de magistrat.

Pentru admiterea la Institutul National al Magistraturii candidatii trebuie sa obtina cel putin nota 7 (sapte), stabilita conform art. 25 din regulamentul de concurs, clasificarea candidatilor urmand a se face in ordinea descrescatoare a notelor.

Pentru concursul sesiunea ianuarie – februarie 2011, Consiliul Superior al Magistraturii a alocat un numar de 100 de locuri pentru auditorii de justitie, din care 50 de locuri sunt alocate pentru ocuparea functiei de judecator, iar 50 de locuri pentru ocuparea functie de procuror.

Sursa: Infolegal