Incepand de ieri, pe site-ul Ministerului Sanatatii, la adresa de web www.ms.ro, va fi postata lista cu unitatile sanitare propuse pentru comasare si proiectul de Hotarare de Guvern privind dezvoltarea retelei de camine pentru persoanele varstnice care cuprinde si lista unitatilor sanitare ce se vor reprofila in acest sens.

“Reorganizarea spitalelor este unul dintre cele mai importante obiective de anul acesta, determinat de functionalitatea sistemului si de tratamentul corespunzator aplicat pacientului, si mai putin de problemele financiare, cu toate ca si acestea sunt importante”, a declarat ministrul Sanatatii, CSEKE Attila intr-o conferinta de presa.

Conform proiectului Ministerului Sănătăţii, dintre cele 435 de unităţi sanitare cu paturi care există în prezent atât în reţeaua proprie, cât şi în administrarea autorităţilor locale, 182 unităţi sunt propuse să rămână fără personalitate juridică şi să se reorganizeze în secţii exteriore.
Dintre cele 182 de spitale, un număr de 111 unităţi sanitare vor fi comasate, iar restul de 71 sunt unităţi care se vor reprofila în cămine pentru persoane vârstnice sau centre de permanenţă. Există deja 10 unităţi sanitare (5 în Dâmboviţa, 2 în Oradea, 2 în Bucureşti şi una în Argeş) care sunt desfiinţate din punct de vedere juridic prin hotărârile de guvern aprobate anul trecut.

Sursa: Ministerul Sanatatii