Tribunalul Valcea a confirmat legalitatea amenzii aplicate de Consiliul Concurentei societatii comerciale Olanesti Riviera SA pentru refuzul de a se supune inspectiei inopinate a autorităţii de concurenta.

In cadrul investigatiei pe piata furnizarii serviciilor de cazare si tratament balnear din Baile Olaneşti, in anul 2009, Consiliul Concurentei a sanctionat societatea Olanesti Riviera SA cu amenda in valoare de aproximativ 100.000 lei pentru ca nu a permis accesul inspectorilor de concurenta la documentele companiei.

Olanesti Riviera SA a contestat in instanta actul de sanctionare, dar Tribunalul Valcea, prin decizie irevocabila, a constatat legalitatea si temeinicia acestuia, respingand plâangerea societatii.

Inspectia inopinata reprezintă cel mai important instrument de investigatie al autoritatii de concurenta, datorita eficientei sale in obtinerea probelor asupra savarsirii de practici anticoncurentiale. Conform legii, in cazul in care o societate refuza sa se supuna inspectiei, Consiliul Concurentei poate aplica amenzi in valoare de pana la 1% din cifra de afaceri totala realizată de societate, in anul anterior sanctionarii.

Sursa: Consiliul Concurentei