O grupare specializata in trafic si consum ilicit de droguri de risc si mare risc a fost destructurata de politisti si procurori. 12 suspecti au fost retinuti.

Incepand cu luna august 2010, politistii Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita Nasaud au demarat verificari cu privire la activitatea infractionala a membrilor unei grupari suspectate de trafic si consum ilicit de droguri de risc si mare risc, respectiv si mefedrona („sare de baie”) si punere la dispozitie a unui spatiu amenajat pentru consumul ilicit de droguri .

Drogurile proveneau in principal din Austria si Ungaria fiind ulterior distribuite pe raza orasului Singeorz-Bai, dar si altor localitati invecinate, de pe raza judetului Bistrita-Nasaud, cu sume de 50-60 lei per gram pentru si sume cuprinse intre 100-150 lei gramul de mefedrona sau flefedrona.

Pe parcursul investigatiilor, politistii specializati in combaterea criminalitatii organizate au colaborat cu ofiteri din cadrul S.R.I. si D.G.I.P.I..

In vederea documentarii intregii activitati infractionale a suspectilor, in dimineata zilei de 23 ianuarie a.c., politisti ai Brigazii de Combatere a Criminalitatii Organizate Cluj-Napoca – Serviciul de Combatere a Criminalitatii Organizate Bistrita Nasaud, Inspectoratului Judetean de Politie Bistrita-Nasaud si jandarmi din cadrul I.J.J. Bistrita-Nasaud au organizat o actiune in judet, efectuand 25 de perchezitii domiciliare.

In urma acestora au fost ridicate, in vederea cercetarilor, medii de stocare a datelor (CD, DVD, stick-uri), plicuri cu substante susceptibile a fi droguri, instrumente artizanale destinate consumului de droguri si un cantar de precizie.

Au fost conduse la sediul S.C.C.O. Bistrita-Nasaud 48 de persoane, in vederea efectuarii de cercetari, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T.- Biroul Teritorial Bistrita Nasaud.
Urmare a probatoriului administrat in cauza, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a 12 suspecti, pentru savarsirea infractiunilor de introducere in tara de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc si de mare risc si punere la dispozitie a unui spatiu amenajat pentru consumul ilicit de droguri, fapte prevazute si pedepsite de Legea nr. 143/2000 privind traficul si consumul ilicit de droguri.

In cursul acestei zile, suspectii urmeaza a fi prezentati Tribunalului Bistrita Nasaud, cu propunere de arestare preventiva.

Cercetarile continua in vederea stabilirii intregii activitati infractionale.

Sursa: Infolegal