Ministerul Afacerilor Externe saluta adoptarea de catre Parlamentul European a rezolutiei privind „Strategia UE pentru Marea Neagra” in sedinta de astazi, 20 ianuarie.


Aceasta reflecta interesul in crestere manifestat de Parlamentul European fata de regiunea Marii Negre. MAE doreste sa felicite in particular pe raportorul documentului in cauză, euro-parlamentarul roman Traian Radu Ungureanu, care a conceput un document de calitate vizionara si care ofera o platforma pentru abordarea problematicii Marii Negre la nivelul UE in viitor.

Romania considera ca Strategia va determina o abordare proactiva a institutiilor UE cu privire la regiunea Marii Negre, fapt care este in concordanta cu interesul Romaniei pentru o implicare europeana mai energica in regiune. In contextul preluarii de catre Romania a Presedintiei in Exercitiu a OCEMN si al relatiilor pe care Romania doreste sa le construiasca intre Organizatie si UE, MAE apreciaza ca o astfel de Strategie pentru Marea Neagra vine in sprijinul acestor eforturi.

Sursa: MAE