Consiliul Concurentei a acordat prima imunitate la plata amenzii prin programul de clementa, companiei Radio Taxi, in cadrul investigatiei pe piata serviciilor de transport persoane in regim de taxi in municipiul Timisoara.

Radio Taxi, care are atat activitate de dispecerat, cat si de taximetrie, Total Radio Taxi si respectiv Extra Radio Taxi, a fost prima companie care a aplicat la politica de clementa si denuntat Consiliului Concurentei practicile anticoncurentiale. Ca urmare, compania a beneficiat de imunitate totala la amenda. Cea de a doua companie care a denuntat cartelul, Power Up, a beneficiat de o reducere a amenzii de 50%, tot în cadrul programului de clementa.
“Participantii la un cartel de fixare a preturilor trebuie sa inteleaga faptul ca mai devreme sau mai tarziu, sunt depistati. Indiferent ca intelegerea se refera la o piata locala sau nationala, cartelurile reprezintă cele mai grave incalcari ale concurentei, consumatorii fiind prejudiciati prin plata unor preturi/tarife mai mari pentru bunurile/serviciile achizitionate. Speram ca acest prim caz sa dea curaj si altor companii să apeleze la politica de clementa si sa denunte existenta cartelurilor” a declarat domnul Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Sursa: Consiliul Concurentei