Cazul caprioarelor otravite la Checea este un exemplu nerezolvat nici acum, la aproape doi ani de la incident. Mai multe caprioare, iepuri, vulpi si bursuci au murit atunci din cauza unei solutii de combatere a rozatoarelor.

Animalele gasite moarte pe camp au constituit la vremea respectiva un adevarat dezastru ecologic. Autoritatile s-au mobilizat atunci pentru a stopa fenomenul si pentru a gasi vinovatii. Inspectoratul Teritorial de Regim Silvic si Vanatoare a făcut plangere penala impotriva avocatului Virgil Popa, administratorul firmei San Giorgio, ai cărei angajati se presupune ca au imprastiat solutia pe camp.

Dosarul a ajuns la Parchetul Curtii de Apel Timisoara, iar procurorul de caz a dispus neinceperea urmaririi penale impotriva avocatului. ITRSV a contestat rezolutia la procurorul general, iar acesta a dispus reluarea anchetei. Cu toate acestea, solutia data a fost aceeasi, neînceperea urmaririi penale. ITRSV a făcut plângere de această data in instanta, iar aceasta se judeca. In paralel, ITRSV s-a indreptat si împotriva firmei Agricola San Giorgio, dosar care este si el pe rolul instantelor. „Sunt in derulare cele doua procese. S-au tot amanat, nu s-a dat inca o soluție. Mai dureaza”, a spus juristul ITRSV, Marina Albu.

Sursa: Adevarul