Guvernul sustine ca pana la aprobarea noilor bugete de venituri si cheltuieli pe 2011 reprezentantii statului in consiliile de administratie ale companiilor nationale vor primi in continuare indemnizatii plafonate, in baza unui mandat acordat ministrilor, dar fara o ordonanta de mentinere a remuneratiei la nivelul din 2010.

Dupa aprobarea Bugetelor de Venituri si Cheltuieli (BVC), se va decide daca se va merge pe reglementarile din anul 2010 sau daca, in functie de performanta, se pot face diferentieri.

“Cand spun performanta ma refer la cresterea veniturilor, reducerea cheltuielilor, eliminarea pierderilor si maximizarea profitului. Asta vom sti la sfarsitul lunii ianuarie. Pana atunci mergem pe reglementarile actuale”, a spus oficialul guvernamental.

Ministrii au fost mandatati de premier sa urmareasca respectarea acestor prevederi chiar si in lipsa unei ordonante de urgenta.

“Directorii de companii si reprezentantii statului in aceste consilii de administratie sunt reprezentanti ai statului. Ei au, in primul rand, si un mandat politic”, a spus Ioana Muntean.

Pana in prezent, Guvernul nu a emis un act normativ prin care indemnizatiile directorilor generali sa fie plafonate si pe parcursul anului 2011.

Sursa: Infolegal