Cererile de arestare preventiva si rechizitoriile trimise instantelor in 2010 releva o ofensiva a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie fata de coruptia din sistemul judiciar, fenomen care a luat amploare in timp, dar abia acum confirmat, prin cazuri ce au implicat nume de prim-rang.
Mai mult, desi doar pentru trei zile, seful Sectiei civile a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, Florin Costiniu, a fost arestat preventiv, chiar de colegi ai sai de la Sectia penala a ICCJ, pentru fapte de coruptie, masura constituind o premiera in sistemul judiciar. Judecatorul a fost eliberat, a continuat sa intre in sala de judecata, insa la presiunea sistemului a ales calea pensionarii, retragandu-se din magistratura dupa zeci de ani de activitate. El va mai intra in sala de judecata doar ca inculpat.
Procurorul general al Parchetului Curtii de Apel Galati, Dinu Galca, a fost deferit justitiei pentru coruptie si santaj, intr-o afacere in care sunt acuzati procurori, notari, politisti, alti reprezentanti ai statului, administratori de firme, dar si un director local de ziar.
Cazul sefului Parchetului Judecatoriei Sibiu, Florin Apostu (arestat alaturi de ofiterul SRI Tiberiu Popescu si de altii), arata ca un Parchet poate deveni un SRL, el prevalandu-se si de faptul ca o cunoaste pe Codruta Kovesi, procurorul general al Romaniei, si incasand bani, fara vreo retinere.
Potrivit acuzatiilor DNA, Apostu a dispus, printre altele, intr-un numar de 56 de dosare penale, solutii de netrimitere in judecata in numele unor procurori din subordinea sa, fara ca acestia sa aiba cunostinta despre aceste aspecte
Sursa: www.mediafax.ro