Procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul Teritorial Craiova au dispus trimiterea in judecata a inculpatului Arsene Marian, inspector in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Olt, in sarcina caruia s-au retinut trei infractiuni de luare de mita in forma continuata.

In rechizitoriul intocmit, procurorii au retinut urmatoarea stare de fapt:

In lunile august si octombrie 2010, inculpatul Arsene Marian, in calitate de inspector in cadrul Directiei Generale a Finantelor Publice Olt – Serviciul Inspectie Fiscala Persoane Fizice, a pretins si primit suma totala de 38.050 lei, in mai multe transe, de la trei reprezentanţi legali ai unor asociaţii familiale cu obiect de activitate în domeniul agriculturii. Banii au fost pretinşi şi primiţi pentru a aplica sancţiuni contravenţionale mai blânde şi, implicit, sancţionabile cu amenzi mai mici, raportat la neregulile constatate cu prilejul controalelor de specialitate efectuate de Arsene Marian în calitatea sa de inspector fiscal.
La data de 30 octombrie 2010, inculpatul a fost prins în flagrant delict după ce a primit de la unul dintre denunţători suma de 5.000 lei.
În vederea restituirii către denunţători a sumelor de bani pretinse şi primite cu titlu de mită, procurorii au dispus instituirea sechestrului asigurător asupra unui teren şi a unui autoturism aparţinând inculpatului Arsene Marian.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Olt.