Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, proiectul de lege privind ordonanta creditelor populatiei, cu modificarile cuprinse in raportul suplimentar elaborat miercuri de Comisia de Buget, Finante si Banci.
Presedintele de sedinta, Ioan Oltean, a declarat ca proiectul de lege pentru aprobarea OUG 50/2010 a fost adoptat cu 134 de voturi “pentru”, 71 “impotriva” si 12 abtineri.
Comisia de Buget-Finante a elaborat, miercuri, un raport suplimentar la OUG 50, stabilind ca Ordonanta nu se aplica contractelor in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, care raman zero, ca refinantarea se negociaza si ca CAR-urile nu intra sub incidenta actului.
Vicepresedintele Comisiei de Buget-Finante, deputatul PDL Adrian Nitu, cel care a condus lucrarile comisiei in absenta deputatilor din opozitie, a declarat in raport a fost modificata prevederea referitoare la obligativitatea bancii de a refinanta, fara costuri, creditele, stabilindu-se ca banca sa poata refinanta un credit, in urma analizei clientului, negociind posibilitatile de refinantare.
Sursa: www.mediafax.ro