Un crater cu diametrul de aproape zece metri s-a format, pe un teren aflat in spatele unui supermarket din Ocna Mures, in urma surparii unei galerii a fostei mine de sare din localitate, iar doua locuinte au fost evacuate, in timp ce o parte din magazia supermarketului s-a prabusit.
Potrivit Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta  Alba, craterul s-a format, miercuri dimineata, pe un teren aflat in spatele unui supermarket din localitatea Ocna Mures, iar “fenomenul este cauzat de apa sub presiune provenita de la o sonda apartinand societatii Salina din Ocna Mures care a ajuns la suprafata, producand prabusirea unei foste galerii”.
Conform sursei citate, craterul, care are in prezent diametrul de aproximativ zece metri, tinde sa se mareasca din cauza apei sub presiune care spala marginile acestuia.
La ora transmiterii acestei stiri, specialistii companiei Salina Ocna Mures intervin pentru depresurizarea sondei.
Primarul orasului Ocana Mures, Augustin Dragut, a declarat ca doua locuinte aflate in apropierea zonei unde s-a format craterul au fost evacuate preventiv.
El a spus ca fisuri au aparut si in cladirea in care isi are sediul Aministratia Financiara, astfel ca angajatii au fost mutati temporar in doua sali ale Casei de Cultura.
Sursa: www.mediafax.ro