Curtea Constitutionala a Romaniei a decis, sa amane solutionarea sesizarilor depuse de presedintele Senatului, Mircea Geoana, si de parlamentari ai PSD, PNL si PC privind Legea Educatiei.
Curtea Constitutionala a Romaniei a inceput, miercuri, dezbaterile pe sesizarile privind Legea Educatiei.

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a contestat, in urma cu o saptamana, Legea Educatiei la Curtea Constitutioanala a Romaniei, reclamand ca procedura prin care a fost adoptat actul normativ este neconstitutionala.

In documentul adresat Curtii Constitutionale, presedintele Senatului acuza faptul ca Legea educatiei nationale a fost considerata adoptata, in ciuda faptului ca acest proiect de lege a fost restituit Guvernului pe data de 30 noiembrie, in urma deciziei Birourilor Permanente Reunite. Acelasi document invoca si decizia plenului reunit al Camerei Deputatilor si Senatului din data de 14 decembrie 2010, de a considera legea mentionata ca fiind adoptata prin procedura angajarii raspunderii, argumentand ca astfel legea se plaseaza in afara oricaror reguli procedurale constitutionale si regulamentare, iar in mod special se afla in afara regulilor constitutionale prevazute in ceea ce priveste angajarea raspunderii Guvernului.
Sursa: www.realitatea.net