Curtea Constitutionala a respins, sesizarea formulata de 55 de deputati PSD+PC, care au reclamat neconstitutionalitatea OUG 105/2009 privind unele masuri in domeniul functiei publice, stabilind ca acest act normativ este in acord cu Legea fundamentala.

Curtea Constitutionala a luat in discutie, miercuri, sesizarea PSD+PC in cazul OUG 105/2009 privind serviciile deconcentrate, adoptata in noiembrie de Camera Deputatilor, dupa ce la sfarsitul anului trecut CC a declarat neconstitutionale unele prevederi.
Sesizarea a fost formulata de 55 de deputati PSD+PC, care au reclamat neconstitutionalitatea OUG 105/2009 privind unele masuri in domeniul functiei publice, precum si pentru intarirea capacitatii manageriale la nivelul serviciilor publice deconcentrate ale ministerelor si ale celorlalte organe ale administratiei publice centrale din unitatile administrativ-teritoriale si ale altor servicii publice, precum si pentru reglementarea unor masuri privind cabinetul demnitarului din administratia publica centrala si locala, cancelaria prefectului si cabinetul alesului local.

Curtea Constitutionala a decis, in 3 decembrie 2009, ca prevederi din OUG 105/2009 cu privire la serviciile deconcentratele contravin Constitutiei, in conditiile in care actul normativ a preluat integral continutul din vechea OUG 37/2009, declarata de asemenea neconstitutionala, in 7 octombrie 2009.

Camera Deputatilor a adoptat in 16 noiembrie OUG 105/2009, care avea prevederi declarate neconstitutionale. Ordonanta a trecut cu 170 de voturi “pentru” si cinci “impotriva”, votul final fiind dat in absenta reprezentantilor opozitiei.

Sursa: www.gandul.info