Jucatorii in cazinouri vor plati impozit pe castiguri si taxa de intrare, a declarat joi ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, care a participat la un seminar organizat de revista roNautiQ.
‘Aceasta este varianta de lucru, mentinerea impozitului pe castiguri si o taxa de intrare in cazinouri. Discutiile au fost privind introducerea acestei taxe, au fost propuneri din randul specialistilor din Ministerul Finantelor sa ramana numai taxa, dar nu o consideram o masura corecta. Trebuie sa se plateasca impozit pe castiguri si o taxa de intrare in cazinouri’, a spus Ialomitianu.
Proiectul de modificare a Codului Fiscal, publicat pe site-ul MFP, prevedea ca nu sunt venituri impozabile veniturile realizate de persoanele fizice ca urmare a participarii la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si la jocurile tip slot machine, cu exceptia veniturilor de tip jack-pot.
Ialomitianu a mai spus ca taxa de intrare va reprezenta venit al statului si a adaugat ca suma colectata pana acum din impozitele pe castigurile in cazinouri este una ‘considerabila’.
 Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si de jocuri tip slot-machine vor permite accesul in locatiile autorizate numai pe baza unui bilet de intrare, valabil pentru 24 ore in intervalul 8:00 – 8:00, pentru fiecare persoana, potrivit proiectului de ordonanta privind modificarea Codului Fiscal publicat pe site-ul Ministerului Finantelor Publice.
Sursa: www.money.ro