Guvernul nu ia in calcul nici acum si nici in viitor impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei, declara ministrul de Finante, Gheorghe Ialomitianu.
“Nu este vorba de impozitarea pensiilor sub 1.000 de lei cu 16 procente. Este vorba de contributii la sanatate pentru cei care au pensii mai mari de 740 de lei. Deci decizia luata in Guvern are in vederea extinderea platii contributiei la sanatate de la 1 ianuarie 2011 pana la pensiile de 740 lei”, a spus ministrul Ialomitianu, la finele sedintei de plen din Camera Deputatilor in care s-a adoptat noua lege a pensiilor, relateaza Agerpres.
Guvernul a decis, luni, ca pensionarii cu venituri peste 740 de lei sa plateasca contributia la asigurarile de sanatate in cuantum de 5,5%. Impactul financiar al acestei masuri este estimat la 1,4 miliarde de lei.
Camera Deputatilor a adoptat, marti, cererea de reexaminare a Legii pensiilor, formulata de catre presedintele Traian Basescu, in care se prevede ca varsta de pensionare la femei sa fie de 63 de ani, iar la barbati de 65 de ani.

Sursa: HotNews.ro