„Deocamdata e prematur sa ne gandim la licitatie. Hotararea judecatorului sindic este recenta, de ieri dupa masa, si nici nu e redactata inca. Urmeaza procedurile prealabile trecerii de la starea de urmarire la faliment care poate dura pana la sfarsitul trimestrului intai al anului viitor, pentru ca termenele sunt foarte largi. Dupa aceasta perioada se poate lua in vedere valorificarea bunului. Principalul creditor este banca, dar sunt inscrise la masa credala si unele persoane care au platit avans pentru apartamente. Unii nu au considerat de cuviinta sa se inscrie, in speranta ca isi vor primi intr-un final apartamentul. Nu trebuie sa ne pripim insa pentru ca debitorul poate folosi calea de atac impotriva hotararii care nu e decat definitiva, nu si irevocabila. Bineinteles ca acest demers ar intarzia licitatia”, a declarat pentru Capital Ioan Ardeleanu, reprezentantul RVA Insolvency Specialists, administratorul judiciar al companiei.
Proiectul Blue Tower, din zona Colentina din Bucuresti, trebuia finalizat in luna septembrie a anului trecut si cuprinde un bloc de 16 etaje, totalizand 156 apartamente. Fondurile necesare dezvoltarii proiectului, investitie de 30 milioane euro, au fost asigurate din surse proprii, precum si printr-un credit in valoare de 14 milioane de euro contractat de la Alpha Bank.
Despagubiri de la nimeni
Reprezentantii dezvoltatorului erau „fericiti” in perioada procedurii de insolventa ca majoritatea cumparatorilor sunt investitori care nu se grabesc sa se mute in noua locuinta. Din cele peste 100 de locuinte vandute, 70 au fost cumparate numai de fondul norvegian Romania Invest.

Sursa: www.capital.ro