Judecatoarea Georgeta Buliga, de la Curtea de Apel Iasi-Sectia civila si pentru cauze cu minori si de familie, a primit mandat de arestare preventiva pentru 29 de zile pentru savarsirea infractiunilor de luare de mita si trafic de influenta, informeaza DNA.
Judecatoarea Buliga a pretins si primit, in perioada februarie-martie 2010, de la Liviu Popescu suma de 4.000 de euro, sustinand ca banii sunt pentru doua judecatoare din cadrul Curtii de Apel Iasi. De asemenea, magistratul a cerut o alta suma de bani pentru sine al carei cuantum nu l-a precizat, informeaza DNA.

Georgeta Buliga si celelalte doua judecatoare faceau parte din completul investit cu solutionarea unui dosar civil referitor la partajarea pe cale judiciara a bunurilor apartinand lui Liviu Popescu si fostei sale sotii, dosarul fiind in stadiul de recurs. Banii au fost pretinsi pentru ca Popescu sa obtina o solutie favorabila in procesul de partaj ce viza, in principal, un apartament in municipiul Iasi, un teren in judetul Iasi si doua autoturisme.

In conditiile in care Judecatoria Iasi si Tribunalul Iasi constatasera ca fosta sotie a lui Popescu avusese o contributie de 90% in dobandirea bunurilor comune si ii fusesera atribuite o mare parte din acestea, la data de 12 martie 2010, completul din care facea parte judecatoarea Buliga a modificat in tot aceste hotarari, dand castig de cauza barbatului.

Sursa: www.realitatea.net