Comunicat de presa referitor la vizita ministrului Justitiei in Germania.

Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a efectuat, la inceputul saptamanii, o nouă vizită oficiala in Germania, ocazie cu care a avut consultari cu omologul german, Sabine Leutheusser-Schnarrenberger.
De asemenea, ministrul Justitiei a avut intalniri si cu presedintele Comisiei pentru Afaceri Europene din Bundestag, Gunther Krichbaum, seful executiv al fractiunii CDU din Bundestag, Peter Altmaier, coordonatorul CDU/CSU in Comisia pentru Afaceri Interne din Bundestag, Reinhard Grindel, presedintele grupului de lucru aferent al CDU/CSU si purtator de cuvant pe afaceri interne al CDU/CSU, Hans Peter Uhl.
Temele abordate in cadrul discutiilor au vizat Mecanismul de Cooperare si Verificare, implementarea noilor Coduri substantiale si de procedura, cooperarea juridic bilaterala, dar si cooperarea in cadrul JAI si Schengen.
Reamintim ca, in luna iunie 2010, ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a efectuat o vizită oficială în Germania, ocazie cu care a avut consultări cu omologul german pentru consolidarea relaţiei bilaterale în planul justiţiei şi afacerilor interne.

Sursa: Ministerul Justitiei