Soferii de autoturisme si autovehicule cu greutatea de peste 3,5 tone vor fi amendati dacă in iarna acestui an vor bloca drumurile nationale din cauza lipsei echiparii cu anvelope de iarna, s-a decis in urma discutiei de joi dintre transportatori si ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.

Totodată, in urma discuţiilor, s-a stabilit ca va fi introdusa obligativitatea echiparii cu anvelope de iarna (cu exceptia oraselor si municipiilor) pentru toate autoturismele incepand din 1 noiembrie 2011, astfel incat transportatorii si conducatorii auto sa se poata pregati din timp, si, totodata, să fie stabilite norme clare de echipare si clasificare a anvelopelor de iarna.

„Ordonanta se va aplica de la 1 ianuarie 2011, pentru a da timp conducătorilor auto si transportatorilor sa se pregateasca. Suntem bucurosi că doamna ministru a fost de acord cu argumentele noastre si suntem si mai bucurosi de faptul ca de la 1 ianuarie 2011 vom avea control unic al activitatii de transport”, a declarat Augustin Hagiu, presedinte Federatiei Operatorilor Romani de Transport (FORT).