Dezamagiti de rezultatul alegerilor partiale desfasurate ieri la CSM, tinerii magistrati isi spun speranta in decizia Curtii de Apel Bucuresti, care urmeaza sa se pronunte asupra contestatiilor acestora.
Concret, o parte dintre asociatiile magistratilor au contestat in instanta dreptul de a candida al vechilor membri ai Consiliului, care si-au adjudecat deja, ieri, noi mandate pentru urmatorii sase ani: Lidia Barbulescu, Danel Chiujdea si Dan Lupascu.
Daca instanta va decide ca hotararea CSM care le-a permis celor trei magistrati sa candideze din nou contravine Legii de functionare a Consiliului, alegerile vor fi reluate pentru un post pentru Curtea Suprema (adjudecat de Lidia Barbulescu), un post pentru Curtea de Apel (castigat de Dan Lupascu) si un post pentru Parchetele de pe langa judecatorii (adjudecat de Daniel Chiujdea).
Magistratul Dana Garbovan a candidat pentru un loc in CSM, din partea judecatorilor de la Curtile de Apel. Si a pierdut.
Dana Garbovan: „Daca avem castig de cauza, candidaturile lor ar putea fi invalidate”
EVZ: Cum apreciati modul in care s-au derulat alegerile pentru un loc in CSM?
Dana Garbovan: Nu contest modul in care s-au desfasurat alegerile, este un exercitiu de democratie, nu pot sa fac niciun fel de speculatii, ca unii dintre contracandidatii mei nu au fost corecti sau ca au facut tot felul de promisiuni.
Sursa: www.evz.ro