Ministrul Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, a condus astazi prima reuniune a Comandamentului de iarna la care au participat reprezentanti din fiecare judet.
„Nu vreau sa aud ca iarna ne-a luat din nou pe nepregatite. Firmele care au contracte multianuale si nu considera oportun sa isi respecte obligatiile vor fi sanctionate. Deszapezirea nu se face cu prietenii, ci exclusiv in baza criteriilor si standardelor clare stabilite de CNADNR. Pentru a trece in conditii cat mai bune peste iarna grea care urmeaza este la fel de important sa avem si colaborarea participantilor la trafic. Tocmai de aceea am initiat procedura legislativa pentru dotarea obligatorie cu echipamente de iarna a autovehiculelor, si imi doresc ca acest lucru sa fie cat mai bine inteles de catre oameni”, a declarat ministrul.
Politia Rutiera a anuntat ca posesorii de autoturisme nu vor fi obligati sa isi doteze masinile cu cauciucuri de iarna, ci doar conducatorii de camioane. Altfel, acestia pot primi amenzi cuprinse intre 540 si 1.200 de lei.

Sursa: www.romanialibera.ro