Sindicatul National al Lucratorilor din Penitenciare decreteaza, incepand de marti, doliu pe termen nelimitat in toate penitenciarele, angajatii fiind nemultumiti de Legea pensiilor, Codul Muncii, Legea salarizarii si diminuarea salariilor din sectorul bugetar.
Potrivit sursei citate, toti cei 8.000 de membri SNLP din 40 de penitenciare vor purta incepand de marti, ora 6.30, banderole negre pe brat, intrand oficial in doliu pe termen nelimitat.
“Banderolele se vor purta si de catre cei 1.000 de membri SNLP care vor participa in uniforma la mitingul din 27 octombrie 2010”, se mai arata in comunicat.
Sindicalistii sustin ca vor intra in doliu pentru statul de drept, intrucat Constitutia a fost inlocuita cu derogari constitutionale, pentru sistemul penitenciar, pentru ca angajatilor le-au fost suprimate drepturile, pentru drepturi care le-au fost luate, pentru pensii, pentru Codul Muncii, intrucat ar fi fost instaurata munca fortata prin neplata orelor suplimentare dar si pentru respectul profesional.
De asemenea, lucratorii din penicenciare vor intra in doliu si pentru sentintele prin care s-au castigat drepturi neacordate, pentru contractele colective, rezultatul unui “dialog social mort” si pentru drepturile sindicale, care in opinia lor “urmeaza zidul mortii”.

“Jumatate din viata traim in penitenciar fara sa ispasim vreo pedeapsa, conditiile de detentie confundandu-se cu conditiile de munca, iar sacrificiul nostru inseamna siguranta nationala! Si noi vrem siguranta. Siguranta zilei de maine! Nu vrem lux, vrem echitate!”, se arata in comunicat.
Sursa: www.mediafax.ro