Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) va organiza luni, la sediul institutiei, manifestarea anuala „Ziua usilor deschise”, in contextul sarbatoririi, la nivel european, a „Zilei europene a justitiei civile”.
„Scopul organizarii anuale a acestui eveniment este acela de a ne reaminti ca justitia este, inainte de toate, un serviciu la dispozitia cetatenilor, care le permite sa-si rezolve disputele personale si sa-si apere drepturile”, a informat CSM intr-un comunicat de presa.
La eveniment sunt invitati sa participe elevi, studenti, auditori de justitie, reprezentanti ai societatii civile, jurnalisti si toti cei care vor sa cunoasca activitatea CSM, care este garantul independentei justitiei.
„Comisarul european Antonio Vitorino declara la Bruxelles, in octombrie 2002, cu ocazia desfasurarii Conferintei europene cu tema ‘Spre un acces mai bun al cetatenilor la justitie’, ca un astfel de eveniment este necesar in scopul reapropierii justitiei de cetateni, permitandu-le sa-i inteleaga mai bine mecanismele si sa amelioreze, daca este necesar, accesul lor la justitie”, se arata in comunicatul CSM.

Sursa: www.agerpres.ro