Impozitarea averilor mari si deducerea bonurilor fiscale sunt alte doua proiecte anuntate de premier si care au fost abandonate
Executivul a decis ieri sa amane din nou aprobarea ordonantei privind sprijinul tinerilor care vor sa inceapa o afacere, dupa ce Banca Mondiala a cerut ca legile sa nu mai fie mereu modificate.
Aceasta nu este insa singura amanare. Guvernul a uitat de proiectul privind impozitarea averilor mari si de promisiunea de a acorda deduceri pentru pastrarea bonurilor fiscale.
Ministrul Economiei, Ion Ariton, a declarat pe 19 octombrie ca proiectul ordonantei de urgenta privind stimularea infiintarii si dezvoltarii microintreprinderilor de catre tineri va fi supus spre aprobare guvernului in sedinta de a doua zi. Intre timp, Banca Mondiala a atras atentia ca foarte multe legi sunt modificate dupa aprobare, unele suferind mai multe revizuiri ulterioare, si a cerut ca proiectele de acte normative sa fie mai transparente si sa ramana mai mult timp in dezbatere publica, potrivit unor surse oficiale.

Sursa: www.financiarul.com