Un barbat care se dadea drept avocat din Baroul Bucuresti a fost retinut miercuri noapte dupa ce a fost gasit de politisti in incinta Judecatoriei Pitesti si a Tribunalului Arges avand asupra sa o roba, o stampila, o legitimatie falsa si un carnet de delegatii.
Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Judetean de Politie Arges, anchetatorii au stabilit ca la procesele in care pleda in tara, falsul aparator al legii era insotit de prietena sa, care se prezenta drept asistenta.
“Barbatul a fost retinut pentru 24 de ore pe baza de ordonanta, urmand a fi prezentat magistratilor cu propunerea de arestare preventiva pentru 29 de zile, sub acuzatiile de fals, uz de fals si inselaciune, iar noi facem un apel la toti cetatenii care au fost inselati sa anunte de urgenta Politia”, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Arges.
Barbatul, Alexandru Iorgulescu, din Bucuresti, a fost ridicat din incinta Judecatoriei Pitesti, intre doua procese, dupa ce oamenii legii au sesizat un comportament suspect al acestuia, iar in momentul legitimarii lui au avut surpriza sa constate ca acesta a prezentat o legitimatie falsa.
“Pe baza sesizarii jandarmilor, ne-am sesizat si am constatat ca in incinta Judecatoriei Pitesti exista o persoana care afiseaza calitatea de avocat. La legitimare, a prezentat un document fals, in fapt o legitimatie autentica in care acesta a aplicat o fotografie personala”, a declarat comimarul sef Mihai Neagoe, sef Politia Pitesti.

Sursa: www.mediafax.ro