Senatul va discuta mai multe articole ale Legii sistemului unitar de pensii, nu doar articolul privind varsta de pensionare, la care se refera cererea de reexaminare a presedintelui Traian Basescu, a decis miercuri Comisia juridica a camerei superioare a Parlamentului.
Biroul Permanent al Senatului a cerut Comisiei sa exprime un punct de vedere in acest sens, urmand ca alte comisii permanente sa avizeze, respectiv sa dea un raport asupra cererii de reexaminare.
Senatorul PSD Adrian Tutuianu a explicat ca printre argumentele pentru care este necesara o reluare in discutie a legii se numara faptul ca ea a fost adoptata tacit de Senat si „prin frauda la Camera Deputatilor”, practic „nediscutata serios”, si, in plus, exista precedentul cererii de reexaminare a Legii Agentiei Nationale de Integritate, cand s-au adaugat si alte articole, nefiind inlocuite doar cele declarate neconstitutionale. De asemenea, Regulamentul Senatului nu interzice acest lucru si, nu in ultimul rand, ca intereseaza o larga categorie de persoane, a argumentat el.

Sursa: www.hotnews.ro