Persoanele fizice cu un venit lunar mai mic de 1000 de lei vor beneficia de o reducere cu 20% a taxei de timbru, potrivit unui proiect de lege adoptat de Senat, marti.
Astfel, conform Legii pentru modificarea si completarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, pentru persoanele fizice cu un venit lunar sub 1000 de lei, taxa de timbru calculata pentru actiunile si cererile evaluabile in bani, introduse la instantele judecatoresti.

Legea adoptata prevede ca reducerea de 20% sa se aplice si la cererile introduse la instantele judecatoresti prin care se solicita pronuntarea unei hotarari judecatoresti care tine loc de act autentic de instrainare a unor bunuri imobile, dar si la eliberarea de catre instantele judecatoresti de copii de pe hotararile judecatoresti, cu mentiunea ca sunt definitive si irevocabile, prin care se stabilesc calitatea de mostenitor, masa succesorala, cotele si bunurile ce revin fiecarui mostenitor, daca nu s-a platit taxa de timbru pentru efectuarea procedurii succesorale notariale.

Sursa: www.avocatnet.ro