Camera Deputatilor a adoptat, cu 209 voturi “pentru”, 12 “impotriva” si 66 de abtineri, OUG 1/2010 referitoare la reglementarea stimulentelor acordate bugetarilor, ministrul Finantelor Gheorghe Ialomitianu declarand, dupa vot, ca a fost corectat un sistem de salarizare nedrept.
PNL a votat pentru aceasta ordonanta, a anuntat viceliderul grupului PNL Eugen Nicolaescu, aratand ca este o lege proasta si nedreapta, dar care a fost corectata, “in al 14-lea ceas”, cu un amendament referitor la personalul bugetar din Ministerul Finantelor.
Nicolaescu a spus ca cei din Ministerul Finantelor erau uitati, erau la “coada listei”, dar, printr-un amendament la Ordonanta, “se incearca sa se corecteze o grava greseala”.
PSD s-a abtinut de la vot, a anuntat liderul grupului PSD Mircea Dusa, aratand ca actuala lege a salarizarii creeaza inechitati, iar, dupa scandalul din Ministerul Finantelor, Guvernul a venit sa corecteze.
Ministrul Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a multumit deputatilor pentru decizia de “a corecta un sistem de salarizare nedrept” si care nu a fost transparent.
“Acest sistem a dainuit timp de 20 de ani. S-a facut o dreptate, Toti ministrii Finantelor au produs un sistem care nu a fost corect, nu a fost eficient. Oamenii din Finante care muncesc nu erau rasplatiti”, a afirmat Ialomitianu.

Sursa: www.mediafax.ro