Autoritatile publice locale vor avea obligatia de a infiinta si gestiona puncte de colectare a deseurile de echipamente electrice si Electronice (DEEE-urilor), dar si de a colecta aceste deseuri de la gospodariile particulare, potrivit unui act normativ adoptat de Executiv, miercuri.
Actul normativ urmareste imbunatatirea performantelor privind protectia mediului ale tuturor operatorilor implicati in ciclul de viata al echipamentelor electrice si electronice, ca de exemplu: producatori, importatori, distribuitori, consumatori si, in mod deosebit, ale acelor operatori economici care sunt direct implicati in colectarea, tratarea, reciclarea, valorificarea si eliminarea nepoluanta a deseurilor de echipamente electrice si electronice.
Aceasta hotarare vine in intampinarea angajamentelor asumate de Romania prin Tratatul de Aderare in domeniul gestionarii eseurilor de echipamente electrice si electronice. Printre prevederile introduse se numara posibilitatea implementarii tuturor modalitatilor de garantie financiara prezente in Directiva 2002/96/CE.

Sursa: www.avocatnet.ro