Ministerul Transporturilor si Infrastructurii a stopat temporar disponibilizarile la CNADNR si s-a luat decizia ca cei peste 500 de angajati din centrala sa fie evaluati profesional, masura ce face parte din programul de restructurare, au declarat surse din minister.
“La drumuri ar trebui sa fie angajati oameni de specialitate, in prezent multi dintre acestia sunt economisti sau au alta pregatire profesionala. Saptamana trecuta li s-au cerut tuturor angajatilor CV-urile conforme cu noul format european” au spus sursele.

Potrivit acestora, noua conducere de la Compania de Drumuri evalueaza angajatii si vrea sa opreasca doar oamenii de specialitate in centrala.

La sfarsitul lunii septembrie, ministrul transporturilor si infrastructurii, Anca Boagiu, a demis-o pe Dorina Tiron din functia de director general al CNADNR, din cauza managementului defectuos. Atributiile Dorinei Tiron au fost preluate temporar de catre Liviu Costache, director coordonator proiecte autostrazi in cadrul CNADNR.

Astfel, rezultatele preliminare ale controlului dispus de ministrul Anca Boagiu in 7 septembrie au demonstrat ca managementul in cadrul CNADNR a fost unul defectuos, “ca urmare a continuarii sirului de practici contrare spiritului european, atat la nivelul actului administrativ, cat si in relatia cu firmele de constructii si cele de consultanta”.

Sursa: www.realitatea.net