Sistemul judiciar din Romania este sufocat de dosare, iar stabilirea primului termen de judecata pentru finalul lui 2011 a fost hotarata deja la mai multe instante din Bucuresti si din tara. La capitolul termene lungi, Tribunalul Bucuresti conduce topul, avand deja tot anul 2011 ticsit. Totul se intampla din cauza numarului de cauze noi care a crescut simtitor in ultimul an, a supraincarcarii unor magistrati si a numarului insuficient de judecatori din instantele aglomerate.
•    Consiliul Suprem al Magistraturii a lansat la inceputul anului un program menit sa elimine supraincarcarea judecatorilor si sa reduca timpul de solutionare a cauzelor, doar ca efectele in multe cazuri au fost tocmai inverse, unii judecatori au ramas la fel, daca nu chiar si mai incarcati, iar termenele la dosarele noi devin din ce in ce mai lungi.
•    Presedintele Basescu a chemat luni partidele politice la Cotroceni pentru a discuta, printre altele, si despre legea privind unele masuri pentru accelerarea solutionarii proceselor.

Sursa: www.hotnews.ro