Profesorilor le-ar putea fi interzis sa dea meditatii elevilor de la clasele unde predau. Un amendament in acest sens la legea educatiei a fost adoptat de comisia pentru educatie din Senat. Dascalii care vor da meditatii propriilor elevi risca sa fie exclusi din invatamant.
Fostul ministru al Educatiei sustine ca profesorii trebuie sa dea meditatii doar la elevii carora nu le preda la clasa.
“ Am considerat ca nu e moral ca profesorul sa defasoare meditatii cu elevii de la clasa lui. Am considerat ca e bine sa precizam in lege acest lucru. In opinia noastra atunci cand elevul de la clasa ta il meditezi riscul de a deveni subiectiv este mare. Chiar daca elevul doreste acest lucru, profesorul poate sa il mediteze, dar nu contra cost. Poate organiza meditatii cu elevii la scoala, dar la meditii contra cost nu poate “, a declarat Ecaterina Andronescu, fostul ministru al Educatiei.
Presedintele Federatiei Alma Mater considera ca este un demers corect. El sustine chiar ca ar trebui extins si in randul studentilor, nu numai al elevilor.

“Din punctul meu de vedere este un articol corect pentru ca nu poti sa fi in acelasi timp si profesor la clasa si meditator. Mi se pare o taxa pe impotenta de a trece clasa sau un mod ilegal de a dobandi niste bani, chiar daca in situatia aceasta profesorul ar fi raportat sumele respective la stat si ar fi avut posibilitatea sa desfasoare o activitate corecta din punct de vedere al datoriilor catre stat. Dar in niciun caz sa nu predai meditatii propriilor tai elevi.

Sursa: www.realitatea.net