Procurorii au dispus inceperea urmaririi penale fata de fostul manager al Spitalului “Panait Sarbu”, Bogdan Marinescu, pentru neglijenta in serviciu si neluarea masurilor legale de sanatate si securitate in munca, in dosarul incendiului de la Maternitatea Giulesti.
Procurorii ai Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica au dispus, in urma cu o zi, inceperea urmaririi penale fata de Bogdan Marinescu, informeaza,  Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Anchetatorii au stabilit ca Bogdan Marinescu, in calitate de manager al Spitalului Clinic de Obstetrica si Ginecologie “Prof. Dr. Panait Sarbu”, nu a efectuat demersuri pentru infiintarea in cadrul unitatii spitalicesti a Serviciului Intern de Prevenire si Protectie (conform prevederilor Legii 319/2006).
“Acest serviciu ar fi trebuit sa aiba in competenta inclusiv analizarea alegerii, cumpararii, intretinerii si utilizarii echipamentelor de munca, a echipamentelor de protectie colectiva si individuala si care ar fi putut identifica pericolele si riscurile de natura electrica, aspect care a avut un rol favorizant in producerea incendiului din data de 16.08.2010”, spun procurorii.
In urma incendiului din 16 august de la Maternitatea Giulesti au murit sase bebelusi, iar cinci au fost internati la Spitalul “Grigore Alexandrescu” cu rani grave. Dupa mai multe saptamani de tratament, toti cei cinci bebelusi au fost externati din spital, in stare buna.
Sursa: www.mediafax.ro