Senatorul PNL Ioan Ghise a declarat intr-o conferinta de presa ca depunerea proiectului de lege intitulat “Legea jurnalistului” la Senat obliga partile interesate, respectiv asociatiile de jurnalisti, sa avanseze amendamente, intrucat acesta intra in dezbatere parlamentara.
“Depunerea acestui proiect de lege aproape ca obliga partile intersate sa stea la masa si sa discute pe subiect, pentru ca el intra in procedura dezbaterii parlamentare. Asadar, asociatiile de jurnalisti sunt primele care sunt chemate sa vina cu propuneri si amendamente”, a precizat Ghise.
El a aratat ca propunerile de amendare a proiectului de lege intitulat “Legea jurnalistului” vor fi primite incepand de saptamana viitoare, in fiecare miercuri, la ora 11.00, la grupul senatorial al PNL, timp de o luna, si a solicitat in mod expres ca amendamentele care vor fi avansate sa contina expunere de motive scrisa si un text alternativ. Ghise a tinut sa precizeze ca autorii proiectului de lege sunt reprezentantii Asociatiei Jurnalistilor Generatia ’90, el fiind doar initiator, in baza faptului ca textul de lege concorda cu ceea ce apreciaza si gandeste in ceea ce priveste domeniul jurnalistic.
Senatorul liberal a adaugat ca a depus la Senat proiectul de lege in nume personal.
Sursa: www.mediafax.ro