Absolventii Universitatii “Spiru Haret” care nu au inca o diploma de licenta valabila mai au de asteptat pentru organizarea unei noi sesiuni de examinare. Reprezentantii Universitatii “Spiru-Haret” nu au primit inca niciun raspuns de la Ministerul Educatiei. Mai mult, reprezentantii universitatii spun ca, foarte probabil, nu va mai fi organizata o sesiune extraordinara de licenta pentru aceste serii de studenti.
15.000 de absolventi ai specializarilor neacreditate de la Universitatea ”Spiru Haret” (USH) raman cu diplomele de licenta nerecunoscute, dupa ce sesiunea de relicentiere ce trebuia organizata pentru ei,  incepand cu 15 septembrie, a fost anulata. Reprezentantii USH au renuntat la aceasta sesiune speciala pana cand Ministerul Educatiei va adopta un act normativ care sa specifice clar conditiile de reeexaminare a absolventilor.
“Suntem in asteptarea acestei clarificari a situatiei. Documentul care e in vigoare, Ordonanta 10, specifica ca absolventii care au situatia aceasta, privitoare la formele de invatamant care nu au fost recunoscute de minister, au la dispozitie patru ani pentru a-si solutiona aceasta problema. Patru ani inseamna opt sesiuni pentru ca este una in februarie si una in iunie, sesiunile care sunt cele regulare”, a declarat Corneliu Toader, purtator de cuvant al Universitatii “Spiru Haret”.
Sursa: www.realitatea.net