Romanii au dat startul la razboi impotriva bancilor care le percep ilegal, fel de fel de comisioane. Peste 3.000 de clienti ai unei banci vor da in judecata institutia financiara pentru a scapa de platile abuzive. 400 de clienti ai Volksbank s-au reunit in Capitala pentru a discuta despre viitorul proces. Lor li s-au alaturat si alti clienti de banci nemultumiti de comisioanele ilegale.
In doua saptamani, numarul clientilor nemultumiti care vor da banca in judecata a crescut de sase ori si a ajuns la aproape 4.000.
“Clienti din toata tara, din toate orasele importante: Bucuresti, Timisoara, Cluj, Brasov. Exista un prim grup constituit din 600 de persoane care deja a semnat contractul de reprezentare juridica.Vom merge mai departe, urmand sa fie un al doilea si un al treilea grup care vin dupa noi”,a declarat un reprezentant al clientilor Volksbank.
Clientii se plang ca au epuizat toate caile de rezolvare amiabila si nu le mai ramane decat sa-i actioneze in instanta.
De azi, noile contracte intra in vigoare, asa cum le-au modificat bancile, chiar daca incalca legea. Pana la decizia instantei, clientii vor plati in continuare ratele la fel de mari, cu tot cu comisioane.
Avocatii sfatuiesc clientii sa plateasca ratele pana la rezolvarea conflictului in instanta.
Primul proces colectiv impotriva unei banci incepe in aproximativ doua saptamani.
“Este momentul ca BNR sa intervina, daca bancile refuza sa respecte dispozitiile unei legi.  Pana acum a practicat politica strutului”, a spus Piperea.
Sursa: www.realitatea.net