Romanii sunt precauti atunci cand vine vorba de banii pe care ii muncesc din greu. Asa se face ca, atunci cand vine vorba sa-si plateasca facturile sau sa cumpere produse de pe internet sau cu ajutorul telefonului mobil, romanii sunt reticenti.
Un studiu al companiei de consultanta KPMG arata ca mai bine de 90% din romanii care au acces la internet se tem sa faca tranzactii cu bani. Principalul motiv, spun ei, este teama de a-si pune la dispozitie date cu caracter personal.
In primele sase luni ale anului, doar 26% dintre romani si-au folosit telefonul mobil, cel putin o data, pentru tranzactii bancare si doar 22% au cumparat produse prin intermediul telefonului. Reprezentantii KPMG spun ca temerile au crescut fata de acum un an si jumatate.
Pe de alta parte, insa, la nivel mondial, tot mai multe persoane folosesc internetul pe mobil pentru diverse tranzactii. Astfel, daca acum un an si jumatate doar 19% din respondentii la nivel global foloseau telefoanele mobile pentru astfel de plati, in prezent 46% dintre ei folosesc aceasta metoda.
Studiul KPMG a mai relevat faptul ca 31% dintre romani sunt dispusi sa plateasca pentru a avea acces la continutul informational pe care il acceseaza. La nivel global, 43% dintre respondenti ar plati accesul la aceste informatii.
Sursa: www.realitatea.net