Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, in plenul Camerei Deputatilor, ca scopul pe care Guvernul si-l propune prin proiectul legii pensiilor este acela de a asigura pe termen mediu si lung plata acestora, aratand ca legea este primul pas pentru diminuarea deficitului fondului de pensii.
„Trebuie sa se reformeze si sistemului de pensii. Aceasta reforma este una dificila, dar necesara sustinerii pe termen lung a bugetului de pensii in Romania. Scopul de baza al acestei legi este ca prin masurile pe care le promovam sa putem asigura sustinerea pe termen mediu si lung a bugetului de pensii, pentru ca in aceasta tara pensiile sa poata fi platite”, a afirmat Boc.

Boc a spus ca aceasta lege este un prim pas in privinta diminuarii deficitului de pensii, aratand ca, daca se adopta varianta propusa de Guvern, in 2011 tot vor mai trebui virate de la bugetul de stat 3 miliarde de euro pentru a acoperi deficitul bugetului de pensii.
Primul ministru a mai aratat ca, daca nu se va adopta varianta Guvernului la legea pensiilor, deficitul va fi de 5 miliarde de euro in 2011.
El i-a indemnat pe deputati sa nu compromita sansa de relansare economica si de cofinantare a proiectelor europene.

Sursa: www.mediafax.ro