Promovabilitatea la bacalaureat, sesiunea a II-a, inainte de contestatii a fost in Capitala de 40,97 la suta, la jumatate fata de 2009, cand era de 82,7 la suta, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti.
El a spus ca aceste rezultate sunt urmarea tolerantei zero de la bacalaureat dar si a faptului ca in calculul mediei s-a tinut cont numai de rezultatele de la probele scrise.
El a mai spus ca la bacalaureatul din 2010 s-a luat in calcul doar rezultatul la probele scrise, probele orale fiind notate cu calificative.
Ministrul Educatiei, declara, ca probabilitatea la examenul de bacalaureat, sesiunea a doua, inainte de contestatii, este de 32,31 la suta, mai putin de jumatate fata de procentul inregistrat in 2009 dupa contestatii, cand a fost de 72,61%.
Potrivit lui Daniel Funeriu, rezultatele slabe de la aceasta sesiune a examenului de bacalaureat sunt efectul reformelor facute de fostii ministi Andrei Marga si Ecaterina Andronescu. In opinia ministrului Educatiei, aceste probleme ar putea fi corectate prin noua Lege a educatiei, insa aceasta este blocata de opozitie in Senat.
Sursa: www.mediafax.ro