Dosarul in care Marius Locic este cercetat pentru inselaciune a fost preluat, in luna mai 2010, de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, de catre Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica din Parchetul Inaltei Curti de casatie si Justitie.
Compania Toyo Motor Leasing IFN SA a sesizat Parchetul in legatura cu o presupusa inselaciune facuta de Marius Locic. In anii 2008 si 2009, Marius Locic, prin firmele sale SC Locic Imobiliare si Promo Atac, a cumparat aproximativ 60 de masini.
In legatura cu acest caz, Locic a fost convocat la Politie, pentru detalii, iar omul de afaceri ar fi apelat la senatorul PSD Catalin Voicu, care l-a randul sau l-a contactat pe adjunct al sefului Politiei Romane, chestorul Mihai Calinescu – care intre timp s-a pensionat.
Potrivit procurorilor, senatorul PSD Catalin Voicu i-ar fi cerut lui Mihai Calinescu, in calitate de inspector general adjunct al IGPR, sa dea dispozitie ca Marius Locic sa nu fie pus sub invinuire, iar cercetarile sa se incheie cu propunere de netrimitere in judecata.
In 8 septembrie 2009, Catalin Voicu si Mihai Calinescu au doua convorbiri telefonice in care senatorul vroia sa se asigure ca Marius Locic va putea intra la Politia Capitalei.
Sursa: www.mediafax.ro