Au devenit soferii banateni niste vitezomani? Cel putin aceasta este concluzia la care s-ar putea ajunge dupa publicarea statisticilor referitoare la “victimele” noilor radare invizibile montate, in Timis.
Politia Rutiera a pus in functiune, la sfarsitul lunii martie, 300 de radare invizibile, in 32 de judete. Pentru reducerea numarului de accidente rutiere cu urmari grave si siguranta tuturor participantilor la traficul rutier, si politistii timiseni au utilizat noile aparate radar din dotare.
In perioada 25 martie 2010 – 19 august 2010, constatarile facute pe raza judetului Timis cu aparatura radar tip Autovision au dus la aplicarea a 17.992 de amenzi, ceea ce inseamna ca, in medie, un sofer a fost sanctionat la fiecare 12 minute.
Dintre aceste amenzi, 11.467 sanctiuni au fost dictate pentru nerespectarea regimului legal de viteza, 1.803 sanctiuni pentru neutilizarea centurii de siguranta, 396 sanctiuni pentru efectuarea unor depasiri neregulamentare, 347 sanctiuni pentru neacordare prioritate pietoni, 152 sanctiuni pentru utilizarea telefonului mobil in timpul conducerii autoturismului, 116 sanctiuni pentru nerespectarea semnificatiei culorii semaforului, 70 sanctiuni pentru opriri/stationari neregulamentare si alte abateri de la normele rutiere in vigoare.

Sursa: www.gandul.info