Cazul privind incendiul de la Maternitatea Giulesti, din cauza caruia au decedat patru bebelusi, a fost preluat de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului de pe langa ICCJ, ancheta fiind coordonata de procurorul sef Marius Iacob.
“La Parchetul de pe langa Judecatoria Sectorului 6 Bucuresti s-a inregistrat cauza avand ca obiect incendiul de la Maternitatea Giulesti, ce a avut loc la data de 16 august 2010. Prin ordin al procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, cauza a fost preluata de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ancheta este coordonata de o echipa de procurori condusa de seful Sectiei de Urmarire Penala si Criminalistica”, informeaza, marti, Biroul de presa al Parchetului ICCJ.
La fata locului, echipa de procurori si autoritatile de specialitate au dispus masuri pentru izolarea zonei afectate, salvarea victimelor, cercetarile desfasurandu-se pentru a fi ridicate toate probele in vederea stabilirii cauzelor care au dus la producerea incendiului.
Dupa finalizarea cercetarilor vor fi avansate eventuale variante de ancheta, precizeaza sursa citata.
Sursa: www.mediafax.ro