Premierul Emil Boc a declarat, in plenul Camerei, ca saluta decizia reunirii deputatilor in sesiune extraordinara pentru adoptarea Legii ANI, mentionand ca Guvernul sustine in integralitate forma conferita de Comisia juridica si aratand ca actul normativ este „o problema scadenta a Romaniei”.
El a spus ca adoptarea Legii ANI este importanta „in raport cu Romania si cu romanii” si din punctul de vedere al respectarii angajamentelor asumate de Romania la integrarea in UE.
Potrivit lui Boc, este nevoie de Legea ANI pentru a le arata romanilor „deschis si transparent” ca nu exista nicio retinere din partea clasei politice pentru controlul averilor demnitarilor.
„Gestul dumneavoastra poate fi un gest de consolidare a increderii opiniei politice ca demnitarii lucreaza in interes public ca averile pe care le-au dobandit sau le dobandesc sunt in mod legal dobandite si nu se incearca pe cale legala anularea acestui control”, a afirmat Boc.
Emil Boc a mai spus ca neadoptarea acestei legi ar pune in pericol Romania atat din perspectiva integrarii in spatiul Schengen, cat si a limitarii absobtiei fondurilor europene.
Sursa: www.mediafax.ro