In privinta tranzactiilor pe internet, acestea ar trebui efectuate numai de acasa, de pe calculatorul personal, pe care ar trebui sa fie instalate un antivirus, firewall si programe anti-spyware.
Pentru a avea un cont bancar sigur si a va feri de surpriza de a va trezi fara bani, ar trebui sa fiti atenti la tranzactiile pe care le faceti pe internet, dar si sa tineti cont de cat de sigura este banca unde deschideti contul.
Adevarul a intocmit un set de regului pentru a va proteja conturile bancare. In privinta tranzactiilor pe internet, acestea ar trebui efectuate numai de acasa, de pe calculatorul personal, pe care ar trebui sa fie instalate un antivirus, firewall si programe anti-spyware. Parola trebie sa fie una complicata, formata si din litere si din cifre, iar dupa fiecare accesare trebuie sa va deconectati. De asemenea, trebuie sa informati banca daca sesizati vreun transfer suspect.
Pentru a avea sisteme de securitate solide o banca trebuie sa fie monitorizata de sistemul intern, de catre autoritati si de catre BNR. Chiar si in acest caz, pot aparea incidente neplacute, factorul uman fiind cel mai vulnerabil.
In cazul unei fraude, banca este obligata prin lege sa despagubeasca, iar BNR-ul garanteaza ca, in cazul unui faliment, clientii vor fi despagubiti.
Sursa: www.realitatea.net