Daca v-ati trezit in ultima perioada, din senin, cu mai putini bani in cont, n-ar trebui sa intrati in panica, ci sa va ganditi cate amenzi sau impozite n-ati platit. In goana dupa bani, primariile ii executa silit pe cetatenii cu datorii fara sa le mai trimita avertismente peste avertismente.
Daca pana acum, datornicii mai erau pasuiti pe fondul crizei, fiecare banut conteaza, iar autoritatile nu mai iarta pe nimeni.
Dupa ce expira termenul legal in care va puteti plati datoriile, primaria trece automat la executarea silita. In prima faza veti primi o somatie si daca in termen de 15 zile tot nu reusiti sa va platiti datoriile vi se vor opri bani din salariu. In cazul celor care nu realizeaza venituri se va trece la procedura de sechestrare de bunuri.
“Pe contul de salarii, banca este obligata sa puna poprire fara sa anunte proprietarul contului. iar din suma incasata lunar maxim o treime poate fi retinuta pe luna pana la stingerea datoriei”, a declarat Cosmin Popp, director Serviciul Finante din sectorul 6 al Capitalei.
Asa ca, atentie ce datorii aveti, pentru ca si o simpla amenda de circulatie neplatita la timp va poate pune in situatia de-a fi executat silit.
Sursa: www.realitatea.net