Premierul Emil Boc a declarat, in sedinta Comisiei juridice a Camerei, ca Guvernul sustine forma actului normativ adoptat de catre Camera Deputatilor si a solicitat deputatilor reintroducerea in lege a prevederilor respinse de Senat.
“Din punctul de vedere al Guvernului, sustinem ca forma actului normativ promovata prin Guvern si adoptata de Camera, ceea ce ati adoptat in Camera, ca forma a proiectului de lege pentru ANI, raspunde exigentelor MCV din punctul nostru de vedere. Suntem aici nu pentru a veni cu un proiect nou. Ce ati adoptat raspunde exigentelor. Solicitam sa discutati acest proiect de lege, sa-l adoptati in forma in care l-ati adoptat si sa reintroduceti acele dispozitii are au fost inlaturate la Senat”, a spus Boc.
El a aratat ca, dupa adoptarea proiectului de lege in Camera, acesta va merge la Senat, in calitate de Camera decizionala.
Potrivit premerului Emil Boc, Guvernul considera ca in proiectul de lege trebuie reintroduse acele dispozitii amendate de catre Senat.
“Avem nevoie de o singura declaratie de avere, care sa stearga anumite date cu caracter personal ce tin de domiciliu sau adresa imobilului. In rest, cred ca nu avem nimic de ascuns, ele trebuie sa ramana publice. O declaratie publica de avere, doar cu stergerea elementelor cu caracter personal, raspunde exigentelor Curtii Constitutionale si Mecanismului de Cooperare si Verificare si ale romanilor”, a spus Boc.

Sursa: www.mediafax.ro