O primarie din Bistrita-Nasaud a fost data in judecata de catre Institutia Prefectului, pentru acordarea unor sporuri angajatilor. Este vorba despre sporul de dispozitiv, in cuantum de 25% din salariul de baza. Juristii prefecturii spun ca este ilegal, primarul sustine insa ca nu ar fi asa.
Sporul de dispozitiv s-a acordat tuturor bugetarilor din Primaria Nasaud, aproximativ 30 de personae, inca din 2007, in baza unor sentinte judecatoresti. Dupa data de 31 decembrie 2009, sporul a fost inclus in salariul de baza, sustine primarul.

“Am lasat sporul de dispozitiv, considerand ca este un drept castigat, care la data de 31 decembrie 2009 functiona in baza unor sentinte definitive. L-am lasat in cuantum de 25%, l-am inclus in salariul de baza”, spune primarul Dumitru Muresan.

Juristii prefecturii sustin insa ca acordarea acestui spor, dupa data de 31 decembrie 2009, incalca legea 330, referitoare la salarizarea unica in sistemul bugetar.

“Acest drept a fost stabilit doar pentru o perioada de timp limitata, respectiv pana la data de 31 decembrie 2009 si nu pentru viitor, asa cum in mod gresit a fost intepretat. Institutia prefectului a solicitat Tribunalului Bistrita-Nasaud anularea unor dispozitii emise de primarul orasului Nasaud, pentru acordarea ilegala a sporului de dispozitiv”, afirma Sorina Drecsan, purtator de cuvant al Prefecturii Bistrita-Nasaud.
Sursa: www.realitatea.net