Anunturile privitoare la scoaterea la concurs a celor doua posturi, cea de director general al Directiei Generale Politici, Regle mentare si Analiza si cea de director al Directiei Supraveghere si Control au fost facute pe site-ul unei institutii, Agentia Nationala a Functionarilor Publici, si intr-un cotidian de mic tiraj, neauditat BRAT.
Ocuparea acestor doua posturi naste suspiciuni si pentru ca cei proaspat numiti au fost singurii selectati si doar ei au participat la concurs. Cele doua anunturi au fost publicate pe 6 si pe 7 mai 2010, pe portalul ANFP si vorbeau despre scoaterea la concurs a celor doua posturi in zilele de 7-9 iunie (proba scrisa si interviul) si, respectiv, 8-10 iunie.
Doi au concurat, doi au castigat
Candidatul trebuie sa fie absolvent al unui master in domeniul administratiei publice si sa cunoasca o limba straina, cerinte care nu se regasesc in comunicarile ANFP.
Nici pe site-ul ANRMAP nu apar anunturile pentru concursuri. “Autoritatea sau institutia publica organizatoare, in cazul de fata ANFP, are obligatia de a asigura publicitatea concursului”, ne-a comunicat ANRMAP.
“Din cate stiu eu, si institutia in cauza trebuia sa publice anunturile de concurs pe site-ul ei, sa le afiseze la sediul sau sediile lor”, a explicat Monica Dimitriu, directorul de comunicare al ANFP.
Sursa: http://www.evz.ro/detalii/stiri/concursuri-dubioase-la-autoritatea-pentru-achizitii-publice-902455.html