La solicitarea procurorilor din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie – Sectia de combatere a infractiunilor de coruptie savârsite de militari, Curtea Militara de Apel Bucuresti a dispus, arestarea preventiva pe o perioada de 30 de zile a col. Marian Ghimpeteanu, fost inspector sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Vlasca” judetul Giurgiu si a mr. Daniel Valeriu Panait, fost sef Serviciu prevenirea incendiilor din cadrul ISU Giurgiu. Procurorii anticoruptie au trimis in judecata 53 de persoane acuzate de fraudarea concursului pentru ocuparea posturilor de ofiteri si subofiteri la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta „Vlasca” judetul Giurgiu, printre inculpati figurând si fostul sef al unitatii, colonelul Marian Ghimpiteanu.
Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a stabilit ca, in perioada august – octombrie 2007, in cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta „Vlasca” Judetul Giurgiu (ISU Giurgiu) a avut loc concursul pentru ocuparea mai multor posturi de ofiteri si subofiteri, concurs coordonat de inspectorul sef al ISU Giurgiu, inculpatul Ghimpeteanu Marian.
Astfel, Ghimpeteanu ar fi initiat si coordonat o asociere infractionala ce a avut drept scop fraudarea rezultatelor acestor concursuri, atât la proba scrisa, cât si la proba sportiva, sustine DNA.
Sursa: www.mediafax.ro